Waldorfin salaatti
New Yorkissa Astoria-hotellin hovimestarin 1800-luvun lopulla kehittämä Waldorfin salaatti on varsisellerin, omenan ja pähkinöiden muodostama makuelämys, joka kietoutuu herkuksi majoneesipohjaisen kastikkeen syleilyssä. Perinteisesti salaatissa on käytetty saksanpähkinöitä, mutta myös pekaanipähkinät sopivat mainiosti.
Waldorfin salaattiin käytettiin tällä kertaa pekaanipähkinöitä, mutta saksanpähkinät käyvät yhtä hyvin Kuva: Sanne KatainenWaldorfin salaatti
6 annosta
Ainekset
- 5 (250 g) lehtisellerin vartta
- 2 (400 g) hapahkoa omenaa
- ½ ps (à 70 g) saksan- tai pekaanipähkinöitä
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 1–2 rkl sitruunanmehua
- ½ rkl sinappia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Koristeluun
- 5 saksanpähkinää
- lehtisellerin lehtiä
Valmistusohje
Huuhdo lehtisellerin varret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Säästä lehtiä koristelua varten. Kuori ja kuutioi omenat. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita lehtisellerit, omenat ja pähkinät kulhossa.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Koristele valmis salaatti muutamalla pekaanipähkinällä ja lehtisellerin lehdillä.
Vinkki: Waldorfin salaatti sopii tarjottavaksi sellaisenaan. Voit halutessasi myös koota tarjoilulautaselle salaatinlehdistä pohjan, jonka päälle lusikoit salaatin tarjolle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

