Marjapilvi
Kesällä pakastetut marjat tuovat vitamiinilisää pimeässä taivaltajalle. Muista käyttää terveellisiä marjoja usein. Tarjoa perheelle todella nopeasti syntyvää marjaherkkua, johon voit ottaa ainekset suoraan pakastimesta. Kevyttä ja vitamiinipitoista.
Pakastimeen säilötyistä kesän marjoista saat muutamassa minuutissa herkullisen jälkiruuan. Kuva: Sanne KatainenMarjapilvi
4–5 annosta
Ainekset
- noin 300 g pakastemarjoja (mansikka-vadelma-herukkaseosta)
- ¾ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunanvalkuaista
Valmistusohje
Kumoa liki jäiset marjat tehosekoittimen kulhoon. Hienonna marjat heti, etteivät ne ehdi sulaa. Lisää mukaan sokerit ja valkuaiset. Anna koneen käydä, kunnes seoksesta tulee tasaista ja kuohkeaa.
Jaa herkku annosmaljoihin ja tarjoile heti.
Vinkki! Jos marjapilveä jää, pakasta se ja tarjoa myöhemmin jäädykkeenä. Käytä keltuaiset vaikka broilerivuoan täytteeseen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
