Lähiruualle kehitetään ekologista pakkausta
Laadukkaiden ja ympäristöystävällisten pakkausten odotetaan edistävän lähiruuan jakelua ja vientiä.Lähi- ja luomuruualle kehitetään Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (LUT) omaa pakkausyksikköä, joka ottaa huomioon käyttäjäryhmän erityistarpeet.
Samalla kehitetään uusiutuvia, biopohjaisia pakkausmateriaaleja vaihtoehdoiksi muovimateriaaleille.
Lähtökohta on, että pakkaus on linjassa tuotteen kanssa. Laadukas tuote tarvitsee laadukkaan ja ympäristöystävällisen pakkauksen.
Pakkauksia ja pakkausvalmistusjärjestelmiä kehittämällä on mahdollista edistää lähi- ja luomuruokatuotteiden jakelua, markkinointia ja vientiä, uskoo kehittämispäällikkö Mika Kainusalmi LUT:sta.
"Kotimaassa pitkälle jalostettu ja laadukkaasti pakattu tuote on se, mitä suomalaisen lähi- ja luomuelintarvikkeiden tuottajan kannattaa lähteä viemään ulkomaisille markkinoille", Kainusalmi toteaa tiedotteessa.
Kehitteillä oleva pakkausyksikkö on kompakti ja sovellettavissa erikokoisiin tiloihin ja tarpeisiin. Lisäksi sen luvataan olevan edullinen.
Samaan pakkausyksikköön yhdistetään kartonkipakkauksen valmistus, täyttö, suljenta ja laadunvarmistus.
Kehitystyötä tehdään LUT:n koordinoimassa Pakkaamo 2020 -hankeessa, jossa ovat mukana myös muun muassa Åbo Akademi ja VTT.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

