
Maaseudun Morton-kontit pistävät parastaan burgereissa – salaatinsyöjäkin saa monipuolisen makuelämyksen
Jälkkäriksi olisi kiinnostanut maistaa pannareita vadelma-salmiakkihillolla, turkinpippurirouheella ja jogurttimoussella.varkaus
Mortonin hampurilaiset ovat meheviä ja ranskalaisissa maistuu talon oma yrttimauste sekä lipstikka-aioli. Kuva: Katja LamminenVälillä tuntuu, että loma-Suomi elää burgereilla ja kansallisruokamme on pizza. Niitä saa kebabin ohella pienimmistäkin kylistä. Valinnassa sopiikin painottaa laatua.
Mortonin konttiravintolat pelaavat nimenomaan laadulla ja kotimaisuudella. Perusmakuja, kuten cheddaria ja pekonia sisältävien hampurilaisten ohella keittiössä valmistuu myös eksoottisempia makuyhdistelmiä, kuten pikkelöityä raparperia ja basilika-omenachutneytä.
Söin Little John -nimisen virityksen, jossa briossisämpylöiden välissä oli naudanlihapihvi, Peltolan Blue -sinihomejuustoa, punasipulihilloketta, Myrttisen maustekurkkua, tomaattia, salaattia sekä chipotlemajoneesia. Rapeita ranskalaisia sai dippailla lipstikka-jogurttiaioliin.
Burgerista riippuen valittavana on joko naudanlihapihvi, kanan rintafilee tai talon oma porkkana-pellavapihvi.
Tilasimme jaettavaksi myös Saran salaatin, joka sisältää fetajuustoa, retiisiä, salaattisekoitusta, harissamarinoituja linssejä, granaattiomenaa, mansikka-valkosipulihilloketta, sitruuna-aiolia sekä porkkana-pellava-pyöryköitä.
Kaikki ruoka maistui kerrassaan erinomaiselta. Jälkkäriksi olisi kiinnostanut maistaa pannareita vadelma-salmiakkihillolla, turkinpippurirouheella ja jogurttimoussella, mutta makuelämys jää nyt seuraavaan kertaan.
Morton-ketjun kesäravintolat on rakennettu rahtikontteihin. Varkauden lisäksi burgeripihvit tirisevät Jyväskylässä, Rautalammilla, Joensuussa, Pieksämäellä ja Helsingissä, jossa ravintola palvelee ympäri vuoden.
Morton Varkaus, Rajakatu 28 Varkaus.Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






