Lipstikkapestolla kuorrutetut kuhafileet
Lipstikkapestolla kuorrutetut kuhafileet
4 hengelle
Ainekset
- 1 kuha
Pesto
- 2,5 dl lipstikanlehtiä
- 2,5 dl vihreää sipulinvartta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl hienoksi raastettua parmesaania
- 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
- 1/2 dl neitsytoliiviöljyä
Kastike
- kuhan ruodot
- vettä
- 2 dl kermaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Tee ensin pesto. Jauha kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.
Fileoi kuhafileet. Ota perkeet talteen.
Aseta kalafileet uunivuokaan, suolaa ja pippuroi kevyesti. Lisää päälle lipstikkapesto ohuena mattona.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes kalafileet ovat vaaleita.
Kastike
Laita kattilaan kalan pää- ja selkäruoto ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja siivilöi kalaliemi toiseen kattilaan. Lisää 2 dl kermaa ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa lisäksi uusia perunoita, paahdettuja kesäporkkanoita ja kesäsipulia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

