Savumuikku-rieskapitsat
Säilötyt savumuikut sopivat mainiosti pitsan täytteeksi. Helpot mutta herkulliset pitsat syntyvät, kun käytät pohjina vaaleita valmiita rieskoja.

Juustoinen, vaalea kastike ja savustetut muikut maistuvat helpoissa vaaleissa rieskapitsoissa. Kuva: Sanne Katainen
Savumuikku-rieskapitsat
4 annosta
Ainekset
- 8 pientä rieskaa
- 1 mozzarellajuusto
- 2 dl paksua kermaa (Valio Paksumpi ruokakerma 15 %)
- 1 ½ dl parmesaanijuustoraastetta
Päälle
- ½ tl mustapippuria
- 1 tlk (150 g) savumuikkuja öljyssä
- ½ ruukku rucolaa
- (1 tl tryffeliöljyä)
Valmistusohje
Lado rieskat vierekkäin leivinpaperin päälle pellille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Valuta mozzarella ja revi paloiksi. Levitä jokaiselle rieskalle 1–2 ruokalusikallista paksua kermaa, mozzarellapaloja sekä parmesaaniraastetta. Nosta pelti 225-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, tai kunnes mozzarella on sulanut ja saanut hiukan väriä.
Rieskojen ollessa uunissa valuta muikut. Rouhaise kuumille rieskapitsoille mustapippuria ja jaa päälle muikut sekä rucolanlehdet. Viimeistele maku halutessasi muutamalla tipalla tryffeliöljyä.
Tarjoa heti.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Paraisten piparkakut
- Mummon lihapullat