Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Savumuikku-rieskapitsat

Säilötyt savumuikut sopivat mainiosti pitsan täytteeksi. Helpot mutta herkulliset pitsat syntyvät, kun käytät pohjina vaaleita valmiita rieskoja.
Juustoinen, vaalea kastike ja savustetut muikut maistuvat helpoissa vaaleissa rieskapitsoissa.
Juustoinen, vaalea kastike ja savustetut muikut maistuvat helpoissa vaaleissa rieskapitsoissa. Kuva: Sanne Katainen

Savumuikku-rieskapitsat

4 annosta

Ainekset

  • 8 pientä rieskaa
  • 1 mozzarellajuusto
  • 2 dl paksua kermaa (Valio Paksumpi ruokakerma 15 %)
  • 1 ½ dl parmesaanijuustoraastetta

Päälle

  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tlk (150 g) savumuikkuja öljyssä
  • ½ ruukku rucolaa
  • (1 tl tryffeliöljyä)

Valmistusohje

Lado rieskat vierekkäin leivinpaperin päälle pellille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valuta mozzarella ja revi paloiksi. Levitä jokaiselle rieskalle 1–2 ruokalusikallista paksua kermaa, mozzarellapaloja sekä parmesaaniraastetta. Nosta pelti 225-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, tai kunnes mozzarella on sulanut ja saanut hiukan väriä.

Rieskojen ollessa uunissa valuta muikut. Rouhaise kuumille rieskapitsoille mustapippuria ja jaa päälle muikut sekä rucolanlehdet. Viimeistele maku halutessasi muutamalla tipalla tryffeliöljyä.

Tarjoa heti.