Kyyhkykeitto
Raikkaaseen kyyhkykeittoon saa seljankamaisia makuja maustekurkusta ja sitruunasta. Halutessasi voit lisätä kyyhkykeittoon myös tomaattipyreetä lisämakua ja väriä tuomaan.
Kyyhkykeitossa on seljankan makuja. Halutessasi voit lisätä keittoon myös tomaattipyreetä lisämakua ja väriä tuomaan. Kuva: Sanne KatainenKyyhkykeitto
Ainekset
4–5 annosta
- 1 l vettä tai valmista riistalientä
- 2 rkl riistafondia
- 800 g perunoita
- 2–3 porkkanaa
- ½ purjo
- 10 mustapippuria
- 4 kypsää kyyhkyn rintafileetä
- ½–1 maustekurkku
- 1 ps (200 g) maissia (pakaste)
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ dl persiljaa hienonnettuna
- (½–1 tl suolaa)
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja lisää riistafondi. Jos käytät valmista riistalientä, et tarvitse fondia.
Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise purjo pitkittäin, pese ja suikaloi. Nosta kasvikset ja pippurit liemeen kiehumaan noin 10 minuutiksi.
Keitonalun kiehuessa paloittele kypsät lihat suupaloiksi ja kuutioi maustekurkku. Kumoa lihat, kurkut ja maissi kattilaan. Anna keiton kiehua vielä 5–10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää lopuksi sitruunamehu ja hienonnettu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Vinkki: Tarjoa keiton kanssa smetanaa tai ranskankermaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
