Raision Elovena-rahka valmistetaan Virossa virolaisesta maidosta
Raisio valmistaa uutta Elovena-välipalarahkaa Virossa ja käyttää siihen virolaista maitoa.Suomalaisista maatalousjuuristaan tunnettu Raisio valmistaa uutta Elovena-välipalarahkaansa Virossa ja virolaisesta maidosta.
Miksei rahkaa tuoteta suomalaisesta maidosta, Raision brändi- ja strategiajohtaja Mika Kukkurainen?
"Pyrimme hakemaan rahkalle suomalaista valmistajaa, mutta emme onnistuneet. Sen sijaan Virosta löytyi sopiva valmistaja."
Kukkurainen arvioi, että suomalaisilla maidonjalostajilla on omat maitotuotteiden valmistusstrategiansa eikä Raisiota haluttu kilpailijaksi. Raisio ei itse osta ja jalosta maitoa Suomessa.
Virossa maito on suomalaista halvempaa ja myös valmistuskustannuksia pidetään yleensä suomalaista edullisempana.
Kukkuraisen mukaan kustannukset eivät vaikuttaneet rahkan tuottajan valintaan. Hän ei osaa sanoa, onko valmistus Virossa halvempaa, koska yhtiöllä ei ole vertailukohtaa Suomessa.
Elovena-välipalarahkaa on kahta laatua. Tuotteet ovat olleet kaksi viikkoa myynnissä K-ryhmän kaupoissa. Raisio ei valmista muita maitotuotteita.
Välipalassa on rahkan lisäksi kannessa lisukkeena kaura-mysliä, joka tuotetaan Raision Nokian tehtaalla.
Raisio pyrkii Kukkuraisen mukaan lisäämään kauran käyttöä välipalana, johon rahkatuotteet ovat yksi keino.
Elovena-välipalarahkan tuotesivuilla ei kerrota, että tuote on valmistettu Virossa. Miksei?
"Tuotteissa lukee aina alkuperämaa, mutta en osaa sanoa, miksei sitä lue tuotesivuilla. Sielläkin alkuperämaan pitäisi olla."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

