Makoisa madekeitto
Maden voi ostaa valmiiksi nyljettynä tai nylkeä itse. Tuorejuusto antaa kalaliemelle ruokaisan ja makoisan maun.Makoisa madekeitto
4 annosta
Ainekset
- reilu 1 kg madetta
- 4 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 l vettä
- 2 kalaliemikuutiota
- 10 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- 1 rs (125 g) piparjuurituorejuustoa
- 3 dl maitoa
- 2 rkl tuoretta tilliä
- 2 rkl ruohosipulia
Valmistusohje
Osta valmiiksi nyljetty made tai perkaa ja nylje made itse. Leikkaa kala isohkoiksi paloiksi.
Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipulit.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liemikuutiot, perunat, porkkanat, sipulit ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi.
Lisää tuorejuusto nokareina sekä maito, ja kuumenna keitto kiehuvaksi.
Kun juusto on liuennut, lisää kalapalat ja pyöräytä ne liemeen. Ripottele pinnalle hienonnetut yrtit. Tarkista maku.
Anna madekeiton tekeytyä muutama minuutti kannen alla ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


