Makoisa madekeitto

Maden voi ostaa valmiiksi nyljettynä tai nylkeä itse. Tuorejuusto antaa kalaliemelle ruokaisan ja makoisan maun.
Suolaiset kultakalakeksit toimittavat keitossa leivän tai krutonkien virkaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Makoisa madekeitto

4 annosta

Ainekset

  • reilu 1 kg madetta
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rs (125 g) piparjuurituorejuustoa
  • 3 dl maitoa
  • 2 rkl tuoretta tilliä
  • 2 rkl ruohosipulia

Valmistusohje

Osta valmiiksi nyljetty made tai perkaa ja nylje made itse. Leikkaa kala isohkoiksi paloiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipulit.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liemikuutiot, perunat, porkkanat, sipulit ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi.

Lisää tuorejuusto nokareina sekä maito, ja kuumenna keitto kiehuvaksi.

Kun juusto on liuennut, lisää kalapalat ja pyöräytä ne liemeen. Ripottele pinnalle hienonnetut yrtit. Tarkista maku.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Anna madekeiton tekeytyä muutama minuutti kannen alla ennen tarjoilua.