Makoisa madekeitto
Maden voi ostaa valmiiksi nyljettynä tai nylkeä itse. Tuorejuusto antaa kalaliemelle ruokaisan ja makoisan maun.

Suolaiset kultakalakeksit toimittavat keitossa leivän tai krutonkien virkaa. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Makoisa madekeitto
4 annosta
Ainekset
- reilu 1 kg madetta
- 4 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 l vettä
- 2 kalaliemikuutiota
- 10 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- 1 rs (125 g) piparjuurituorejuustoa
- 3 dl maitoa
- 2 rkl tuoretta tilliä
- 2 rkl ruohosipulia
Valmistusohje
Osta valmiiksi nyljetty made tai perkaa ja nylje made itse. Leikkaa kala isohkoiksi paloiksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipulit.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liemikuutiot, perunat, porkkanat, sipulit ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi.
Lisää tuorejuusto nokareina sekä maito, ja kuumenna keitto kiehuvaksi.
Kun juusto on liuennut, lisää kalapalat ja pyöräytä ne liemeen. Ripottele pinnalle hienonnetut yrtit. Tarkista maku.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Anna madekeiton tekeytyä muutama minuutti kannen alla ennen tarjoilua.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Suomen ylioppilaskuntien liitto tarjoaa jatkossa vain kasvipohjaista ruokaa ‒ saman päätöksen tekivät Lapin yliopisto-opiskelijat20.5.
- Söin täällä: Kokin tekemä munakas kohottaa mielen Lappi-henkisellä aamiaisella20.5.
- Muikuista syntyy maukas alkupala tomaatin ja valkosipulin voimin 19.5.
- Talkooväen ruokkiminen onnistuu helposti suurella sopalla ja pannupullalla21.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Suomalainen kaurameijeri tähyää maailmalle – ”Kotimainen kaurateollisuus voi vielä kasvaa”19.5. Tilaajalle