Lanttulaatikkovohvelit
Joulunpyhiltä jääneet laatikkojen loput voi upottaa erilaisten lettujen, vohveleiden ja sämpylöiden taikinoihin. Lanttulaatikkovohveliohjeeseen voit mainiosti käyttää myös porkkana- tai perunalaatikkoa. Suolaiset vohvelit maistuvat esimerkiksi sienisalaatin kanssa.
Joululaatikoiden loput voi upottaa erilaisiin taikinoihin. Esimerkiksi lanttulaatikosta syntyy mainiot vohvelit. Kuva: Sanne KatainenLanttulaatikkovohvelit
noin 8 kpl
Ainekset
- 350 g lanttulaatikkoa
- 1 dl sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija Ruoka Cheddar)
- 1 kananmuna
- 1 dl maitoa
- 75 g voita sulatettuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- ½ tl leivinjauhetta
Voiteluun
- 2 rkl voita tai margariinia
Valmistusohje
Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään. Anna turvota liinan alla noin puoli tuntia.
Kuumenna vohvelirauta ja sipaise sille rasvaa. Kumoa vohveliraudalle taikinaa ja paista, kunnes vohveli kohoaa ja ruskistuu molemmin puolin. Sipaise rautaan hiukan rasvaa aina ennen seuraavan vohvelin paistamista. Paista näin koko taikina. Pidä valmiit vohvelit lämpiminä folion alla tai 75-asteisessa uunissa.
Vinkki: Vohvelit maistuvat suolaisen lisukkeen, esimerkiksi sienisalaatin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

