Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nosta rapeareunaiset röstiperunat uudelle tasolle sinihomejuustolla

Rapea rösti sopii hyvi lisukkeeksi tai syötäväksi sellaisenaan.
Sinihomejuusto aateloi röstiperunasta vastustamattoman herkun.
Sinihomejuusto aateloi röstiperunasta vastustamattoman herkun. Kuva: Jarkko Sirkiä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rösti on sveitsiläinen perunasta valmistettu ruoka. Raastettu peruna paistetaan pannulla ohuiksi kakkusiksi. Perunasuikaleiden maustamiseen sopii vahvan makuiset juustoraasteet. Paistamiseen voi käyttää lettupannua, jolloin röstit jäävät pienten ohukaisten kokoisiksi.

Pienet kypsyvät rapeiksi ja meheviksi nopeammin kuin paistinpannulla tehtävät isot röstit. Kypsennetään ne millä pannulla tahansa, niin tärkeää on hidas kypsentäminen miedossa lämmössä molemmin puolin. Rösti tarjotaan joko lisukkeena lihalle tai kalalle. Se voi olla myös pieni ateria salaatin kera nautittuna.

Röstiperunat

4 annosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Ainekset
  • 1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 muna
  • 100 g emmental juustoraastetta, puna- tai mustaleimaa
  • 100 g sinihomejuustomurua
  • mustapippuria myllystä
  • Paistamiseen
  • voita
  • Pinnalle
  • sinihomejuustomuruja

Valmistusohje

Sulata peruna-sipulisekoitus siivilässä. Kaada hyvin valunut peruna-sipulisekoitus kulhoon. Sekoita joukkoon puristettu valkosipulin kynsi, muna, juustoraasteet ja hiukan mustapippurirouhetta. Jätä sinihomejuustomuruja hiukan koristelua varten.

Sulata lettupannun koloissa voinokareita. Laita ruokalusikallinen seosta koloon ja taputa tasaiseksi. Paista hitaasti ohukaispannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin, noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Ripottele kuuman röstin päälle sinihomejuustomuruja. Tarjoa heti salaatin kanssa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Vaihtoehtoisesti paista paistinpannulla neljä isoa röstiä.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.