Nosta rapeareunaiset röstiperunat uudelle tasolle sinihomejuustolla
Rapea rösti sopii hyvi lisukkeeksi tai syötäväksi sellaisenaan.Rösti on sveitsiläinen perunasta valmistettu ruoka. Raastettu peruna paistetaan pannulla ohuiksi kakkusiksi. Perunasuikaleiden maustamiseen sopii vahvan makuiset juustoraasteet. Paistamiseen voi käyttää lettupannua, jolloin röstit jäävät pienten ohukaisten kokoisiksi.
Pienet kypsyvät rapeiksi ja meheviksi nopeammin kuin paistinpannulla tehtävät isot röstit. Kypsennetään ne millä pannulla tahansa, niin tärkeää on hidas kypsentäminen miedossa lämmössä molemmin puolin. Rösti tarjotaan joko lisukkeena lihalle tai kalalle. Se voi olla myös pieni ateria salaatin kera nautittuna.
Röstiperunat
4 annosta
- Ainekset
- 1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 muna
- 100 g emmental juustoraastetta, puna- tai mustaleimaa
- 100 g sinihomejuustomurua
- mustapippuria myllystä
- Paistamiseen
- voita
- Pinnalle
- sinihomejuustomuruja
Valmistusohje
Sulata peruna-sipulisekoitus siivilässä. Kaada hyvin valunut peruna-sipulisekoitus kulhoon. Sekoita joukkoon puristettu valkosipulin kynsi, muna, juustoraasteet ja hiukan mustapippurirouhetta. Jätä sinihomejuustomuruja hiukan koristelua varten.
Sulata lettupannun koloissa voinokareita. Laita ruokalusikallinen seosta koloon ja taputa tasaiseksi. Paista hitaasti ohukaispannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin, noin 4 minuuttia kummaltakin puolelta. Ripottele kuuman röstin päälle sinihomejuustomuruja. Tarjoa heti salaatin kanssa.
Vinkki: Vaihtoehtoisesti paista paistinpannulla neljä isoa röstiä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

