Pähkinäinen granola
Annosmaljoihin hyydytetty viili tuo granola-aamiaiseen ylellisyyttä. Tarvitset maitoa ja purkillisen viiliä siemeneksi. Annostele ruokalusikallinen viiliä annosmaljoihin ja kaada päälle maito. Anna tekeytyä peitettynä huoneenlämmössä pari vuorokautta ja nosta sitten jääkaappiin.Pähkinäinen granola
Ainekset
- 6 dl hiutaleita (3 dl kaurahiutaleita ja 3 dl spelttihiutaleita, tai esimerkiksi 6 dl neljänviljanhiutaleita)
- 1 dl kauraleseitä
- 2 dl pähkinöitä (pekaanipähkinää ja saksanpähkinää)
- 1 1/2 dl manteleita
- 1/2–3/4 dl juoksevaa hunajaa
- 1/2 dl öljyä
- 2 tl kardemummaa
- ripaus suolaa
- 50 g kuivattuja mustikoita
- noin 100 g aprikooseja
Valmistusohje
Sekoita kulhossa hiutaleet, leseet ja veitsellä rouhitut pähkinät ja mantelit. Lisää hunaja, öljy, kardemumma ja ripaus suolaa. Sekoita huolellisesti, niin että öljy ja hunaja sekoittuvat hyvin hiutaleisiin.
Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa 25–30 minuuttia. Sekoita muutaman kerran paahtamisen aikana. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan.
Lisää jäähtyneeseen seokseen mustikat ja pilkotut aprikoosit. Tarjoa granola viilin tai jogurtin ja marjojen kanssa. Sopii myös jälkiruuaksi jäätelön kanssa. Säilytä tiiviissä astiassa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


