Männynneulasmehu, mäntysiirappi ja mäntysnapsi
Männynneulasista voi valmistaa mehua, siirappia ja snapsia myös talvella. Keväällä kannattaa hyödyntää männynkerkät.Männynneulasmehu
noin 2 l männynneulasia oksineen
7 l vettä
(2 tl sitruunahappoa)
Laita neulaset ja vesi kattilaan, keitä tunnin verran ja siivilöi. Halutessasi voit lisätä hieman sitruunahappoa. Juoma säilyy suljetussa ämpärissä viileässä noin kuukauden.
Helppo mäntysiirappi
1 dl männynneulasia tai -kerkkiä
2 dl hunajaa
Sekoita neulaset hunajan kanssa. Anna tekeytyä lasipurkissa viileässä pari viikkoa ennen käyttöä. Kääntele, sekoita tai ravistele purkkia päivittäin.
Mäntysnapsi
100 g hienoksi hakattuja, kuivia männynneulasia
5 dl alkoholia
Laita neulaset tiiviskantiseen purkkiin, pidä purkkia pimeässä. Ravista purkkia päivittäin kahden viikon ajan.
Vinkki! Männyn hartsit liukenevat paremmin väkeviin alkoholeihin, joten käytä vähintään 32-prosenttista viinaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

