Mustikkajäätelövohvelit
Ihana jälkiruoka syntyy, kun yhdistät jäätelöä ja vohveleita. Nämä jäätelöleivokset pitää tehdä pakastimeen etukäteen, niin ne ovat valmiita, kun ruokailu aloitetaan.
Vohveleihin sopii myös valmiiksi maustettu jäätelö, esimerkiksi kinuski- tai kuningatarjäätelö. Kuva: Sanne KatainenMustikkajäätelövohvelit
4 annosta
Ainekset
- 2 ½ dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 50 g voita tai margariinia
- ¼ l vaniljajäätelöä
- ½ ps (100 g) pakastemustikoita
- (½ dl vaahterasiirappia)
Valmistusohje
Sekoita maito, jauhot, suola ja sulatettu rasva kulhossa. Anna turvota 15 minuuttia. Paista vohveliraudalla taikinasta 8 pientä, halkaisijaltaan noin 8 cm:n kokoista kiekkoa. Anna jäähtyä.
Ota jäätelö kulhoon ja anna hetki lämmetä. Sekoita notkistuneeseen jäätelöön mustikat ja halutessasi vaahterasiirappi. Lusikoi jäätelöä vohvelikiekolle ja paina toinen kiekko päälle. Nosta heti pakastimeen. Pidä pakastimessa ruokailuun asti, tai vähintään kaksi tuntia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
