Värikäs punajuurikeitto saa rutkasti makua leppäsavusulatejuustosta
Pehmeästi savulta maistuva sulatejuusto maustaa punajuurikeiton.Värikäs punajuurikeitto saa lisämakua leppäsavun makuisella Koskenlaskijalla.
Punajuuri-juustokeitto
4–5 annosta
- Ainekset
- 750 g punajuuria
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
- 3 vaaleaa leipäviipaletta
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 pak (250 g) Koskenlaskija leppäsavua
- ½ tl mustapippuria
- 1 dl ruokakermaa
- Pinnalle
- ½ dl persiljasilppua
Valmistusohje
Kuori ja paloittele punajuuret ja sipulit. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois.
Laita kasvikset ja leipä kiehuvaan veteen. Murenna joukkoon liemikuutio. Keitä kypsäksi.
Lisää paloiteltu juusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Soseuta keitto.
Mausta pippurilla. Lisää ruokakerma ja kuumenna. Ripottele persilja pinnalle.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


