Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tee tutusta silakkalaatikosta uusi versio sinihomejuuston kanssa

Silakkalaatikko on yksi perinteisimmistä ruoistamme. Tässä ohjeessa joukkoon lisätään sinihomejuustomuruja. Ripottele perunasuikaleille hiukan suolaa, jotta ne eivät jää vetisen makuisiksi.
Perinteinen silakkalaatikko saa sinihomejuustosta uuden makuvivahteen.
Perinteinen silakkalaatikko saa sinihomejuustosta uuden makuvivahteen. Kuva: Kimmo Haimi

Juustoinen silakkalaatikko

8 –10 annosta

  • Ainekset
  • 500 g silakkafileitä
  • 1 pkt (120 g) fileepekonia
  • 1 kg (1 pussi) peruna-sipulisekoitusta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valko- TAI mustapippuria
  • 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
  • 6 dl maitoa
  • 3 munaa

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa silakkafileet ja pekoni suikaleiksi. Levitä laakeaan vuokaan kerroksittain kaikkia aineksia. Ripottele mausteet peruna-sipulikerroksen päälle. Sekoita maitoon munat ja kaada vuokaan.

Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa reilu tunti. Kypsymisaika riippuu vuoan laakeudesta ja perunasuikaleiden alkulämpötilasta. Peitä vuoka tarvittaessa, ettei pinta tummu liikaa.