Tee tutusta silakkalaatikosta uusi versio sinihomejuuston kanssa
Silakkalaatikko on yksi perinteisimmistä ruoistamme. Tässä ohjeessa joukkoon lisätään sinihomejuustomuruja. Ripottele perunasuikaleille hiukan suolaa, jotta ne eivät jää vetisen makuisiksi.Juustoinen silakkalaatikko
8 –10 annosta
- Ainekset
- 500 g silakkafileitä
- 1 pkt (120 g) fileepekonia
- 1 kg (1 pussi) peruna-sipulisekoitusta
- 1 tl suolaa
- 1 tl valko- TAI mustapippuria
- 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
- 6 dl maitoa
- 3 munaa
Valmistusohje
Leikkaa silakkafileet ja pekoni suikaleiksi. Levitä laakeaan vuokaan kerroksittain kaikkia aineksia. Ripottele mausteet peruna-sipulikerroksen päälle. Sekoita maitoon munat ja kaada vuokaan.
Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa reilu tunti. Kypsymisaika riippuu vuoan laakeudesta ja perunasuikaleiden alkulämpötilasta. Peitä vuoka tarvittaessa, ettei pinta tummu liikaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




