Kirjolohitartar
Kirjolohitartar valmistuu helposti valmiiksi graavatusta kirjolohesta, mutta voit tuoresuolata kirjolohen myös itse ja valmistaa tartarin siitä.Kirjolohitartar
Ainekset
- 4 dl Lapin Kylmäsavu tai Lapin Graavi -kuutioita
- 2 rkl creme fraichea
- 1,5 rkl sokeri
- 1,5 rkl dijon-sinappia
- 0,5 dl punasipulikuutioita
- 0,5 rkl pilkottua kaprista
- 3 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
Kirjolohen graavaus
Jos tuoresuolaat kirjolohen itse, tee näin:
Ripottele fileen pintaan hienoa sokeria ja karkeaa merisuolaa. Anna graavaantua noin vuorokausi astiassa, jossa fileestä irtoava neste valuu astian pohjalle, eikä jää fileeseen. Esimerkiksi ritiläpohjainen muovirasia on hyvä.
Kuivaa filee ja mausta haluamallasi tavalla
Sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi. Tarjoa esimerkiksi saaristolaisleivän tai keitettyjen perunoiden kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

