Speltti-jauhelihakääröt
Varhaiskaalin lehteen kääritty jauheliha-spelttitäyteinen kääryle on helppoa sormin syötävää lounasruokaa.
Varhaiskaalin lehteen kääritty jauheliha-spelttitäyteinen kääryle on helppoa sormin syötävää lounasruokaa. Kuva: Sanne KatainenSpeltti-jauhelihakääröt
5–6 annosta
Ainekset
- 1 dl spelttihelmiä
- 1/2 liemikuutiota
- 2 dl vettä
- 1 pkt (400 g) jauhelihaa
- 1 rkl voita
- 1 kevätsipuli varsineen
- 1–2 valkosipulin kynttä
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 prk (400 g) basilikan makuista tomaattikastiketta
- nippu persiljaa
- ruohosipulia
- 1 varhaiskaali
Valmistusohje
Keitä spelttihelmet kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä. Ruskista jauheliha ja lisää pannulle sipuli ja valkosipuli pilkottuna. Kuullota hetki.
Lisää tomaattikastike ja pippuri. Hauduta, kunnes seos on täyteläistä ja kiinteää.
Sekoita joukkoon valutetut spelttihelmet ja hienonnettua persiljaa sekä ruohosipulia.
Irrota kaalista lehdet ja levitä lehdille täytettä. Paketoi niin, että toinen pää jää auki. Sido rulla kiinni ruohosipulilla.
Mikäli täytettä jää, lisää nestettä ja tarjoa lämpimänä lisukkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

