IL: Fazer leipoo runebergintortut Latviassa
Fazerin mukaan syynä on lyhyt sesonki. Suomalaistehtaiden kapasiteetti ei riitä.Iltalehteen yhteyttä ottanut lukija ihmettelee, miksi Fazerin runebergintortut leivotaan Latviassa.
Fazer tekee tortut Ogren leipomossa. Laatu on yhtä korkea kuin Suomen leipomoissa, yhtiö lupaa.
Fazerin mukaan syynä on lyhyt sesonki. Torttuja myydään paljon mutta lyhyessä ajassa.
Tortut ovat myös poikkeus, sillä 95 prosenttia Fazerin leipomotuotteista tehdään Suomessa.
"Myymme Runebergin torttuja lähes 300 000 kappaletta. Leivomme ne Fazerin omassa leipomossa Ogressa, Latviassa. Valmistuspaikaksi on kapasiteettisyistä valittu Ogren leipomo", yhtiön viestintäjohtaja Leena Majamäki kertoo Iltalehdelle.
Fazer on Majamäen mukaan noudattanut samaa torttureseptiä jo 40 vuoden ajan.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

