Helpot uuniperunat kalatäytteellä
Uuniperunoille valmistetaan täyte, jossa purkkikala sekoitetaan muiden ainesten kanssa. Helppoa ja hyvää!
Purkkikaloista valmistat nopean täytteen uuniperunoille. Täyte sopii myös blinien tai lettujen kanssa tarjottavaksi. Kuva: Sanne KatainenErilaisten purkkikalojen valikoima on viime vuosina lisääntynyt kaupoissa. Vanhat tutut, öljyyn säilötyt savumuikut ja -kilohailit ovat saaneet rinnalleen erilaisia järvikalasäilykkeitä ja järkisärkiä.
Kannattaa hiukan tutustua tarjontaa, sillä se vaihtelee kaupparyhmän mukaan. Myös hintahaarukka on iso. Muikut lienevät arvokkaimmasta päästä, kun taas samankaltainen kilohaili on edullisempaa. Kilohailin käyttö on myös ekoteko Itämerta ajatellen. Erilaisissa luonnon- ja villikalasäilykkeissä käytetään saatavilla olevia kalalajeja, esimerkiksi särkikaloja.
Uuniperunat ja purkkikalatäyte
4 annosta
- Ainekset
- 4–8 uuniperunaa
- 10 cm pala purjoa
- 1 tl rypsiöljyä
- 2 prk (à noin 115 g) kilohaili-, savumuikku- tai järvikalasäilykettä
- 1 tlk (250 g) ajvar-kastiketta
- ½ tl mustapippuria
- ½ ruukkua tilliä
- (suolaa)
Valmistusohje
Pese perunat tarvittaessa ja tee niihin cocktailtikulla muutama reikä. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa, koosta riippuen, noin tunti. Tarkista kypsyys tikulla.
Pese ja hienonna purjo. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota purjoja sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
Valuta kalat ja hienonna ne haarukalla. Sekoita joukkoon purjot, ajvar-kastike pippuri ja hienonnettu tilli.
Tarjoa purkkikalatäyte uuniperunoiden kanssa. Lisänä maistuu myös salaatti.
Vinkki: Ajvar-kastike on paprikasta ja munakoisosta tehtyä tahnaa. Siitä löytyy miedompia ja mausteisempia versioita, joten valitse omaan makuusi sopiva tuote.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

