Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sipsipussista pantti? Sovellus palkitsee kierrättämisestä

Ruotsalaissovellus laajenee Suomessa Orklan brändeihin.
Bower-sovellus palkitsee kierrättämisestä.
Bower-sovellus palkitsee kierrättämisestä. Kuva: Bower / Jaana Kankaanpää / Kuvanmuokkaus: Janiko Kemppi

Suuria suomalaisia ruoka- ja makeisbrändejä on liittynyt mukaan Bower-sovellukseen. Ruotsista lähtöisin oleva Bower-kierrätyssovellus palkitsee käyttäjiä kierrätetyistä pakkauksista pisteillä, joita voi muuttaa rahaksi.

Mukaan ovat nyt liittyneet Orklan Panda, Taffel, Felix, Grandiosa, Paulúns, Oolannin, Riisifrutti, Anyday Nuts, Abba ja Ekströms. Kun näiden pakkausten viivakoodi skannataan kierrätettäessä Bower-sovelluksessa, saa niistä pantin eli pisteitä.

Kertyneitä pisteitä voi muuttaa rahaksi, lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai niillä voi lunastaa palkintoja. Bower-sovelluksella on kehittäjän mukaan Pohjoismaissa yli 370 000 käyttäjää ja sen kautta kierrätetään yli kaksi miljoonaa pakkausta joka kuukausi.

”Olemme innoissamme mukana ensimmäisten joukossa kokeilemassa uutta ratkaisua pakkausten lajittelun lisäämiseksi. Toivomme, että sovelluksen avulla yhä useampi tuotteidemme pakkauksista päätyy kierrätykseen sekajätteen sijaan”, Orklan Suomen viestintäjohtaja Nina Olin kertoo tiedotteessa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Bowerin toimitusjohtaja kertoo, että toisin kuin pullojen kohdalla, pakkaukset on nähty roskana. Kun kierrätykseen otetaan pullojen tapaan kannustin, voi kierrätysinto muuttua.

”Markkinoilta on puuttunut ratkaisu, joka mahdollistaa suoran viestinnän kuluttajan ja tuottajan välillä. Bowerin avulla brändit voivat aktiivisesti kannustaa kuluttajia lisäämään pakkausten lajittelua”, Bowerin toimitusjohtaja Suwar Mert sanoo.