Minna Canthin kahvikakku

Minna Canthin kahvikakku
noin 16 annosta
Ainekset
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ rkl pomeranssinkuorta
- ½ tl neilikkaa
- ½ tl inkivääriä
- 1 tl soodaa
- 1 dl siirappia
- 2 rkl voita sulatettuna
Mokkakuorrutus
- 1 rkl vahvaa kahvia
- 1 rkl voita
- ¾ dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
Valmistusohje
Vaahdota kerma. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Nostele muna-sokerivaahto kermavaahdon joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoseokseen vuorotellen kuivia aineita ja siirappia samalla sekoittaen. Lisää lopuksi voi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Vuokaan tulee jäädä 1/3 kohoamisvaraa.
Kypsennä kakkua ensin 30 minuuttia 175 asteessa. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ennen kumoamista.
Kuorrutusta varten mittaa kahvi ja voi kattilaan. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja anna kuorrutuksen jäähtyä hetki ennen kuin valutat sen kakun päälle.
Vinkki: Kakun voi tarjota myös ilman kuorrutusta.
Osaston luetuimmat
- Savonlinnalaispanimo juhlistaa Nato-jäsenyyttä uudella oluella – tölkki säihkyy kultaisena
- Maanviljelijä-tutkija sekä yliopistonlehtori palkittiin Vuoden ruokakasvattajina
- Notkuuko pakastimesi puolukoita? Tämä rukiinen puolukkapuuro sopii välipalaksi tai kevyeksi jälkiruuaksi
- Riitan Herkun kanapizza-erässä listerialöydös, tuotteet vedetään takaisin
- Ruuan hinta kiri ylöspäin maaliskuussa, vaikka Suomen EU-harmonisoitu inflaatio hidastui
- Syötkö sinäkin leipää kuin keskiverto suomalainen? Näin paljon leipää kuluu päivässä
- Sämpyläkranssi on täydellistä sormiruokaa ‒ dippaa sulaan juustoon