Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Minna Canthin kahvikakku

Minna Canthin kahvikakun ohjeen sanotaan olevan peräisin Minnan suvun reseptivihkosta. Yleensä tämä kakku tarjotaan ilman kuorrutusta, mutta tänään se saan kutreilleen mausteista makua täydentävän mokkakuorrutuksen.
“Kunhan ei vain nukkuvaa, puolikuollutta elämää.” Minnan kahvikakku herättää eloon jokaisen puolikuolleen.
“Kunhan ei vain nukkuvaa, puolikuollutta elämää.” Minnan kahvikakku herättää eloon jokaisen puolikuolleen. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Minna Canthin kahvikakku

noin 16 annosta

Ainekset

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ rkl pomeranssinkuorta
  • ½ tl neilikkaa
  • ½ tl inkivääriä
  • 1 tl soodaa
  • 1 dl siirappia
  • 2 rkl voita sulatettuna

Mokkakuorrutus

  • 1 rkl vahvaa kahvia
  • 1 rkl voita
  • ¾ dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

Vaahdota kerma. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Nostele muna-sokerivaahto kermavaahdon joukkoon.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoseokseen vuorotellen kuivia aineita ja siirappia samalla sekoittaen. Lisää lopuksi voi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Vuokaan tulee jäädä 1/3 kohoamisvaraa.

Kypsennä kakkua ensin 30 minuuttia 175 asteessa. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ennen kumoamista.

Kuorrutusta varten mittaa kahvi ja voi kattilaan. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja anna kuorrutuksen jäähtyä hetki ennen kuin valutat sen kakun päälle.

Vinkki: Kakun voi tarjota myös ilman kuorrutusta.