Etikkarouskut
Etikkarouskut kruunaavat syksyisen aterian.
Etikkarouskut maistuvat lämpimien ruokien lisukkeena, mutta kokeile niitä myös ruisleivän päällä. Kuva: Elina Lampela200 g paloiteltuja ja ryöpättyjä karvarouskuja
Mausteliemi:
pieni punasipuli tai kaksi salottisipulia
3–5 valkosipulinkynttä
1 dl etikkaa
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl suolaa
8 maustepippuria
2 laakerinlehteä
pari timjaminoksaa
Paloittele sipulit. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Laita ryöpätyt sienet ja timjaminoksat puhtaaseen, kuumennettuun lasitölkkiin. Kaada mausteliemi päälle, anna hieman jäähtyä ja sulje kansi.
Sienet ovat maukkaita jo seuraavana päivänä, mutta parhaimmillaan ne ovat, kun annat niiden marinoitua 2–3 päivää. Säilytä kylmässä. Oikein säilötyt etikkasienet säilyvät käytännössä ikuisuuden. Säilyke on syömäkelpoista niin pitkään kuin se näyttää ja tuoksuu hyvältä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

