Sienisalaattimousse
Suolasienistä syntyy herkullinen mousse, kun kerman vaahdottaa ja sekoittaa kermaviiliin ja sieniin.
Punajuuri-homejuustosalaatti maistuu sienimoussen kera vaikka joulupöydän alkupalana. Kuva: Jaana KankaanpääSienisalaattimousse
Ainekset
- 5 dl suolasieniä
- 1 punasipuli
- 1 prk kermaviiliä
- 2 dl kuohukermaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 tl sitruunamehua
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Liota tai kiehauta sienistä liika suola pois. Hienonna sienet ja kuorittu sipuli hyvin pieneksi silpuksi. Sekoita kermaviilin joukkoon. Lisää kerma vaahdotettuna. Mausta pippurilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla persiljalla. Anna maustua useita tunteja, mielellään seuraavaan päivään. Notkista tarvittaessa maidolla tai kermaviilillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
