Jäätelökääretorttu

Puolukkainen ja rukiinen jäätelökääretorttu on sadonkorjuuviikonlopun kahviherkku.
Rukiinen jäätelökääretorttu on sadonkorjuuviikonlopun kahviherkku.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jäätelökääretorttu

15–20 palaa

Pohja

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/4 dl ruisjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 l vaniljajäätelöä
  • 2 dl puolukoita
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan. Sekoita varoen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuille. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 7 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistopaperi. Valmista täyte. Survo puolukat ja mausta puolukkasurvos sokerilla. Notkista jäätelö esimerkiksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon puolukkasurvos. Levitä seos torttupohjalle ja rullaa kääretortuksi. Kääri torttu pakastepussiin tai folioon ja pakasta vähintään 2 tuntia. Leikkaa kohmeisena viipaleiksi.