Jäätelökääretorttu
Puolukkainen ja rukiinen jäätelökääretorttu on sadonkorjuuviikonlopun kahviherkku.Jäätelökääretorttu
15–20 palaa
Pohja
- 4 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/4 dl ruisjauhoja
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 l vaniljajäätelöä
- 2 dl puolukoita
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan. Sekoita varoen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuille. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 7 minuuttia.
Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistopaperi. Valmista täyte. Survo puolukat ja mausta puolukkasurvos sokerilla. Notkista jäätelö esimerkiksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon puolukkasurvos. Levitä seos torttupohjalle ja rullaa kääretortuksi. Kääri torttu pakastepussiin tai folioon ja pakasta vähintään 2 tuntia. Leikkaa kohmeisena viipaleiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

