Hirvi-kaalikääryleet muffinivuoassa
Kaalikääryleet ovat syksyn odotettu herkku. Tällä kertaa ne valmistetaan kurttu- eli savoijinkaalista muffinivuokiin. Jos haluat valmistaa kääryleet vielä helpommin, voit tehdä ne kiinankaalista, jonka lehtiä ei tarvitse kastaa lainkaan kiehuvaan veteen.
Hirvikääryleet voi valmistaa muffinivuokiin savoijinkaalista. Vielä helpompi on tehdä kääryleet kiinankaalista. Kuva: Sanne KatainenHirvi-kaalikääryleet muffinivuoassa
12 kpl
Ainekset
- 1 kg kurttukaalia
- 1 sipuli
- 400 g hirvenjauhelihaa
- 1 kananmuna
- ½ dl kaura-ateriajyviä
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl vettä
- 2 rkl siirappia
- 1 ½ tl suolaa
- 1 tl meiramia
- ½ tl valkopippuria
Voiteluun
- 25 g voita
- 2 rkl siirappia
Lisäksi
- 12-koloinen muffinipelti
Valmistusohje
Kiehauta isossa kattilassa vettä. Irrota kaalista 12 isointa lehteä. Upota lehdet kiehuvaan veteen, nosta pois ja anna valua talouspaperin päällä. Leikkaa jäähtyneistä lehdistä paksut lehtiruodit ohuemmiksi.
Voitele muffinivuoan kolot ja nosta jokaiseen koloon kaalinlehti.
Poista lopusta kaalista kanta ja nosta kaali monitoimikoneen kulhoon. Lisää liha ja kuorittu, lohkottu sipuli. Anna koneen käydä, kunnes kasvikset ovat sopivan rakeisia ja massa on sekoittunut.
Vaihtoehtoisesti voit hienontaa kaalin ja sipulin myös veitsellä.
Kumoa massa kulhoon ja lisää loput aineet. Sekoita tasaiseksi. Jaa täyte kaalinlehtien päälle muffinipellin koloihin. Nosta lehtien liepeet täytteiden päälle. Peitä pelti foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Sulata voiteluun tarkoitettu voi ja sekoita siihen siirappi. Poista folio ja voitele kääryleet voi-siirappiseoksella. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka kääryleiden kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia. Voitele muutama kerta kypsentämisen aikana.
Tarjoa kääryleiden kanssa puolukoita tai puolukkasosetta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
