Hirvi-kaalikääryleet muffinivuoassa

Hirvi-kaalikääryleet muffinivuoassa
12 kpl
Ainekset
- 1 kg kurttukaalia
- 1 sipuli
- 400 g hirvenjauhelihaa
- 1 kananmuna
- ½ dl kaura-ateriajyviä
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl vettä
- 2 rkl siirappia
- 1 ½ tl suolaa
- 1 tl meiramia
- ½ tl valkopippuria
Voiteluun
- 25 g voita
- 2 rkl siirappia
Lisäksi
- 12-koloinen muffinipelti
Valmistusohje
Kiehauta isossa kattilassa vettä. Irrota kaalista 12 isointa lehteä. Upota lehdet kiehuvaan veteen, nosta pois ja anna valua talouspaperin päällä. Leikkaa jäähtyneistä lehdistä paksut lehtiruodit ohuemmiksi.
Voitele muffinivuoan kolot ja nosta jokaiseen koloon kaalinlehti.
Poista lopusta kaalista kanta ja nosta kaali monitoimikoneen kulhoon. Lisää liha ja kuorittu, lohkottu sipuli. Anna koneen käydä, kunnes kasvikset ovat sopivan rakeisia ja massa on sekoittunut.
Vaihtoehtoisesti voit hienontaa kaalin ja sipulin myös veitsellä.
Kumoa massa kulhoon ja lisää loput aineet. Sekoita tasaiseksi. Jaa täyte kaalinlehtien päälle muffinipellin koloihin. Nosta lehtien liepeet täytteiden päälle. Peitä pelti foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Sulata voiteluun tarkoitettu voi ja sekoita siihen siirappi. Poista folio ja voitele kääryleet voi-siirappiseoksella. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka kääryleiden kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia. Voitele muutama kerta kypsentämisen aikana.
Tarjoa kääryleiden kanssa puolukoita tai puolukkasosetta.
Osaston luetuimmat
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Suositussa dippikastikkeessa ruokamyrkytysvaara – tarkista paketin päiväys
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Vuoden suurin kurpitsa painaa lähes 500 kiloa – kasvattaja kasteli hurjat määrät joka päivä
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Joka neljännellä suomalaisella on osoitettua osaamista tärkeässä asiassa – järjestelmän suosiota ei olisi parikymmentä vuotta sitten osattu arvata