Puolukkaposset
Possetit ovat helppoja jälkiruokia, jotka valmistetaan jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä. Niissä kuohukerma hyydytetään happamalla makuaineella joka tällä kertaa on puolukkaa, ja paahdettu valkosuklaa kruunaa nautinnon. Tuhtia jälkiruokaa riittää jokaiselle ruokailijalle pieni, maksimissaan desin kokoinen annos.4 annosta
Nopeasti valmistuvat puolukkapossetit valmistetaan hyytymään jo edellisenä päivänä. Kuva: Jaana KankaanpääPuolukkaposset
4 annosta
Ainekset
- 1 ps (200 g) puolukoita (pakaste)
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl sokeria
- Lisäksi
- 50 g valkosuklaata
- 2 rkl puolukoita (pakaste)
Valmistusohje
Paseeraa sulaneet puolukat siivilää vasten.
Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon paseerattu puolukka ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Jaa seos pieniin annosvuokiin ja anna jäähtyä. Peitä vuoat kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli, tai vähintään 8 tunniksi.
Rouhi valkosuklaa ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Nosta pelti 175-asteiseen uuniin ja paahda suklaata muutama minuutti. Tarkkaile paahtumista ja ota pelti pois uunista, kun suklaa on saanut väriä. Valo polttamasta.
Paloittele jäähtynyt suklaa muruiksi. Koristele possetit paahdetulla valkosuklaamurulla ja puolukoilla juuri ennen tarjoamista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
