Uunipunajuuret feta-hummuskastikkeella

Kypsennä punajuuria kerralla koko pellillinen. Tästä ohjeesta yli jäävät punajuuret voi esim. kuoria, paloitella ja maustaa sinappisella etikkamarinadilla.
Kypsennä punajuuria koko pellillinen ja tarjoa ne uuniperunan tapaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uunipunajuuret feta-hummuskastikkeella

4 annosta

Ainekset

  • 8 keskikokoista punajuurta
  • 1 kg merisuolaa

Feta-hummuskastike

  • 150 g fetaa tai salaattijuustoa
  • 2 dl valmista hummusta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Pese punajuuret huolellisesti juuresharjalla. Jätä juuri paikoilleen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Levitä suola uuninkestävään vuokaan ja upota punajuuret juuri ylöspäin petille lepäämään. Kypsennä 200-asteisessa uunissa pari tuntia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Murenna juusto haarukalla. Lisää sen sekaan hummus, sitruunamehu ja mausteet.

Leikkaa punajuurten pintaan viillot ja revi kuorta alaspäin. Lusikoi jokaisen punajuuren päälle nokare tahnaa ja pirskottele päälle öljyä.

Tarjoa punajuuret alkupalana tai pääruuan lisukkeenä uuniperunan tapaan.