Uunipunajuuret feta-hummuskastikkeella
Kypsennä punajuuria kerralla koko pellillinen. Tästä ohjeesta yli jäävät punajuuret voi esim. kuoria, paloitella ja maustaa sinappisella etikkamarinadilla.Uunipunajuuret feta-hummuskastikkeella
4 annosta
Ainekset
- 8 keskikokoista punajuurta
- 1 kg merisuolaa
Feta-hummuskastike
- 150 g fetaa tai salaattijuustoa
- 2 dl valmista hummusta
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl tuoretta timjamia
- ¼ tl mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Pese punajuuret huolellisesti juuresharjalla. Jätä juuri paikoilleen.
Levitä suola uuninkestävään vuokaan ja upota punajuuret juuri ylöspäin petille lepäämään. Kypsennä 200-asteisessa uunissa pari tuntia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Murenna juusto haarukalla. Lisää sen sekaan hummus, sitruunamehu ja mausteet.
Leikkaa punajuurten pintaan viillot ja revi kuorta alaspäin. Lusikoi jokaisen punajuuren päälle nokare tahnaa ja pirskottele päälle öljyä.
Tarjoa punajuuret alkupalana tai pääruuan lisukkeenä uuniperunan tapaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

