Pesto-pastasalaatti
Kesäkurpitsakuutiot sopivat erinomaisesti pestolla maustettuun pastasalaattiin.
Kesäkurpitsakuutiot sopivat erinomaisesti pestolla maustettuun pastasalaattiin. Kuva: Jaana KankaanpääPesto-pastasalaatti
4 annosta
Ainekset
- 3 dl kierrepastaa
- 2 rkl pestoa
- 150 g (puolikas) kesäkurpitsaa
- 125 g kirsikkatomaatteja
- 1 prk (180 g) salaattijuustokuutioita
- 1 ruukku jääsalaattia
Pinnalle
- mustapippuria
- oreganon tai basilikan lehtiä
Valmistusohje
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja valuta.
Seikota jäähtyneen pastan joukkoon pesto. Kuutioi kesäkurpitsa, valuta juustokuutiot ja puolita halutessasi tomaatit. Pienet tomaatit voi jättää kokonaisiksi.
Sekoita kaikki ainekset, ja rouhi pinnalle mustapippuria. Anna salaatin tekeytyä hetki. Koristele vielä lopuksi tuoreilla yrteillä.
Salaatti maistuu sellaisenaan, halutessasi voit tehdä lisäksi jugurttikastikkeen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

