Mansikkamanna

Mansikkamanna on mansikkasoseella maustettua, vatkattua mannapuuroa, johon lisätään kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Tämä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mansikkamanna

4–6 annosta

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 1 dl täysjyvämannasuurimoita
  • 1 l mansikoita
  • 2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohjeet

Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Lisää mannasuurimot samanaikaisesti vispilällä sekoittaen. Anna puuroin kiehua pakkauksen ohjeen mukainen aika. Sekoittele ahkerasti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Perkaa mansikat ja soseuta joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää mansikkasose lähes valmiiseen mannapuuroon. Kuumenna ja keitä vielä hetki.

Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sokeri tai vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa jäähtynyttä mansikkamannapuuroa sähkövatkaimella tai yleiskoneella, kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto hellästi nostellen.

Tarjoa mansikkamanna mansikoiden kanssa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Kuohkeimman mansikkamannan saat, jos vatkaat puuron jääkaappikylmänä.