Mansikkamanna
Mansikkamanna on mansikkasoseella maustettua, vatkattua mannapuuroa, johon lisätään kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Tämä Kuva: Sanne KatainenMansikkamanna
4–6 annosta
Ainekset
- 3 dl maitoa
- 1 dl täysjyvämannasuurimoita
- 1 l mansikoita
- 2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 2 rkl sokeria
Valmistusohjeet
Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Lisää mannasuurimot samanaikaisesti vispilällä sekoittaen. Anna puuroin kiehua pakkauksen ohjeen mukainen aika. Sekoittele ahkerasti.
Perkaa mansikat ja soseuta joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää mansikkasose lähes valmiiseen mannapuuroon. Kuumenna ja keitä vielä hetki.
Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma ja sokeri tai vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa jäähtynyttä mansikkamannapuuroa sähkövatkaimella tai yleiskoneella, kunnes se on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto hellästi nostellen.
Tarjoa mansikkamanna mansikoiden kanssa.
Vinkki: Kuohkeimman mansikkamannan saat, jos vatkaat puuron jääkaappikylmänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
