Yli viidennes suomalaisista nuorista on lisännyt kauran syöntiä tänä vuonna
Varsinkin erityisruokavalioiden lisääntyminen on lisännyt kiinnostusta kauraan.Suomen kaurayhdistyksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan jopa 21 prosenttia 13–16-vuotiaista nuorista on käyttänyt tänä vuonna enemmän kauraa ja marjoja välipaloissaan edellisvuoteen verrattuna.
Kauran suosio vaikuttaa kasvavan vuosi vuodelta. Viime vuonna Suomessa syötiin keskimäärin kuusi kiloa kauraa asukasta kohti.
Varsinkin erityisruokavalioiden yleistyminen on siivittänyt kauran suosioon, kaurayhdistys arvioi. Se on suosittua erityisesti keliaakikkojen sekä gluteenitonta ja kasvisruokavaliota noudattavien parissa. Myös maitotuotteita korvataan usein kauravalmisteilla, kuten kauramaidolla.
Markkinoille on viime vuoden aikana tullut lukuisia uusia kauratuotteita. Esimerkiksi vuoden elintarvikkeeksi valittiin Puhtikaura-kaurapuuteri.
"Kauraa on lisätty enenevässä määrin ainesosana myös muihin elintarvikkeisiin kohentamaan niiden ravintoarvoa. Miedon makuinen, lievästi pähkinäinen kaura sopii moneen tarkoitukseen", Suomen kaurayhdistyksen koordinaattori Päivi Tähtinen kertoo.
Lue lisää:
Luke: Syöpäriskiä vähentävä kaura parasta puurossa
Kuluttajat äänestivät Puhtikaura-kaurapuuterin vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi 2016
Resepti: Nyhtökauraa pitaleivän väliin ja nälkä kuriin
Mikä on Suomen viljellyin vilja? Entä mistä tehdään himmeli? Testaa tietosi viljavisassa!
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

