Juustoiset lohileivät

Herkullisen rapeat ja juustoiset kerroslohileivät valmistuvat näppärästi uunissa.
Herkullisen rapeat kerroslohileivät valmistuvat näppärästi uunissa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Juustoiset lohileivät

8 annosta

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 150 g leppäsavujuustoa raastettuna
  • 1 rkl sinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 16 viipaletta moniviljapaahtoleipää
  • 200 g graavilohiviipaleita
  • 1/2 dl tilliä silputtuna
  • noin 2 dl kevytmaitoa

Valmistusohje

Notkista voi kulhossa. Sekoita joukkoon munat, kaksi kolmasosaa juustoraasteesta, sinappi, suola ja pippuri.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nosta kahdeksan leipäviipaletta leivinpaperin päälle uunipellille. Jaa lohiviipaleet leiville, loput juustoraasteesta ja silputtu tilli.

Kaada maito syvälle lautaselle ja kääntele siinä nopeasti loput leipäviipaleet. Nosta kostutetut leivät lohileipien kansiksi. Jaa voi-juustoseos leipien pintaan.

Gratinoi lohileivät kauniin ruskeiksi 225-asteisessa uunissa (noin 12 minuuttia).

Leikkaa lämpimät lohileivät kolmioiksi ja tarjoa saman tien.