
Kevät sai varaslähdön messuilla: viherkuumetta ja lähiruokaa
Kevätmessujen ensimmäinen päivä alkoi vilkkaasti. Paikalla näkyi monia kotimaisia yrittäjiä sekä tietysti keväistä kukkaloistoa.
Puutarhaosaston ulkoasuun on panostettu. Keskellä messuhallia on sadunomainen Puutarhauni-viherpolku, joka vie kesäiseen tunnelmaan. Kuva: Kari Salonen
Vantaalaiset Anja ja Reijo Päärni tulivat ihailemaan puutarhaosaston tarjontaa. Matkaan tarttui myös Myssyfarmin luomuruokaöljyä. ”Luonnontuotteita syön arjessakin, mutta joitakin tuotteita saa vain messuilta”, Anja toteaa. Kuva: Kari Salonen
Luomu ja lähiruoka -osastolla myytävät juureslastut sorvataan lastuiksi porakoneen avulla, friteerataan auringonkukkaöljyssä ja jätetään kuivumaan lämpölamppujen alle. Kuva: Kari Salonen
Halkoja ei tarvitse piilottaa liiteriin: Niistä saa myös näyttävän tilanjakajan, jonka ulkoasu muuttuu kun halkoja käytetään. Tuotetta valmistaa Ikitaito Oy. Kuva: Kari Salonen
Minikokoinen pizzauuni valmistetaan Keminmaalla. Tuote esiteltiin ensi kertaa kevätmessuilla. Kuva: Kari SalonenHelsingin Messukeskuksessa alkoivat tänään kevätmessut.
Viime vuonna 55 000 kävijää keränneillä messuilla oli heti avauspäivänä runsaasti yleisöä.
Toimituksen poimintoja messuilta on nähtävillä kuvagalleriassa, joka aukeaa pääkuvan päällä olevia nuolia klikkaamalla.
Erityisesti puutarhamessut herättivät suurta kiinnostusta.
Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään Lähiruoka ja luomu, Oma Koti, Oma Mökki sekä Oma piha -tapahtumat.
Kukkaloiston lisäksi huomiota herättivät muun muassa kupolimainen kasvihuone ja haloista tehty tilanjakaja.
Voimistuva lähiruokatrendi näkyy myös Messukeskuksessa: Lähiruoka ja luomu -osastolla parveili runsaasti yleisöä.
Maistajia houkuttivat muun muassa kotimaisesta öljyhampusta tehdyt paahdetut hampunsiemenet ja luomukvinoapuuro.
Erikoisuuksiin kuuluivat myös tuorejuureslastut, joita yrittäjä Matti Martikainen teki punajuuresta sekä maaninkalaisesta Fontane-perunasta. ”Jauhoiset lajikkeet ovat hyviä, sillä niissä on vähemmän vettä. Sipsistä tulee rapeampi”, Martikainen kertoo. Lastuja myydään myös Reko-ruokarenkaiden kautta.
Sunnuntaihin saakka jatkuvan tapahtumassa ruoka on tänä vuonna vahvasti esillä.
Kevätmessuilla oli esillä myös maailmalle pyrkivä lappilainen pizzauuni.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


