Nosta perinteinen sianlihakastike uudelle tasolle: Yksi ainesosa tekee siitä erityisen maistuvaa
Sianlihakastike saa uutta makua mehevästä kyssäkaalista. Suosittelemme!Kunnon sianlihakastike on herkku, joka tuo paljon muistoja mieleen. Nykytietämyksen valossa lähes kaikkiin ruokiin suositellaan lisättävän kasviksia, ja mikä olisikaan sianlihalle parempi makupari kuin mehevä ja maukas kyssäkaali. Kannattaa kokeilla!
Kyssäkaali-sianlihakastike
noin 4 annosta
- Ainekset
- 400 g sianlihasuikaleita
- 2 (à noin 400 g) kyssäkaalia
- 1 sipuli
- 3 kevätsipulia
- 2 rkl voita tai rypsiöljyä
- 2 tl timjamia
- ½ tl mustapippuria
- 6 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 2 dl ruokakermaa
- 2 rkl vaaleaa suurustetta (esim. Maizena)
- (suolaa)
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Kuori ja kuutioi kyssäkaalit ja sipulit.
Ruskista lihat rasvassa kahdessa erässä. Lisää lopuksi kaalit ja sipulit. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää mausteet, vesi ja liemikuutio. Anna hautua miedolla lämmöllä ½–1 tuntia, kunnes liha on kypsää.
Lisää lopuksi kerma, kiehauta ja suurusta halutessasi vaalealla suuruksella.
Tarjoa heti keitettyjen perunoiden, ruokaviljan tai riisin kanssa.
Vinkki: Liemikuutio on suolainen, joten lisää suolaa vain tarvittaessa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


