Piristävä vihreä kevätsalaatti ‒ herkullinen kastike saa makua seesaminsiemenistä
Salaatin juju on lehtikaali, johon hierotaan aasialainen seesamikastike.
Keväisenvihreän salaatin juju on kastikkeeseen hierotut lehtikaalit, joiden päälle kootaan muut raaka-aineet. Kauniit, syötävät kukat viimeistelevät ja kaunistavan salaatin juhlakuntoon. Kuva: Sanne KatainenKastikkeen hierominen lehtikaaliin pehmentää sen solukkoa ja poistaa kaalissa luontaisesti olevaa kitkeryyttä. Kannattaa siis antaa lehtikaalille reipasta hierontaa ja puristelua. Kastikkeella silattujen lehtikaalien päälle kootaan kaikki loput, esikäsitellyt salaatin raaka-aineet.
Vihreä kevätsalaatti
6 annosta
- Ainekset
- 1 ps (200 g) lehtikaalia
- 1 ½ dl herneitä (pakaste)
- 1 pkt (200 g) vihreää parsaa
- 1 (100 g) rapea pikkusalaatti
- ½ kurkku
- 2 kevätsipulia
- 1 dl sinimailasenituja
- 1 rku viinisuolaheinää
- syötäviä kukkia, esim. orvokkeja
- Kastike
- ½ dl seesaminsiemeniä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 tl soijakastiketta
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl tahinia
- ½ tl dijon-sinappia
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Revi lehdet paloiksi ja poista lehtiruodit. Nosta lehdet kulhoon. Sulata herneet.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kumoa kastike lehtikaalien päälle ja puristele käsin kastike kaaleihin. Samalla kaalinlehdet pehmenevät ja kastike sekoittuu lehtiin tasaisesti. Kumoa lehtikaalit tarjoiluastiaan.
Leikkaa parsoista muutama sentti varren tyvestä pois. Kiehauta paistinpannulla vettä ja keitä parsoja pannulla lappeellaan noin viisi minuuttia. Valuta parsat ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Leikkaa jäähtyneet parsat paloiksi.
Huuhtele, kuivaa ja paloittele pikkusalaatti. Huuhtele kurkku ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi kevätsipulit.
Nostele lehtikaalien päälle parsat, pikkusalaatinpalat, kurkkusuikaleet, kevätsipulit, sulat herneet, idut ja viinisuolaheinänlehdet. Syötävät kukat viimeistelevät salaatin.
Vinkki: Koska kastike on hierottu lehtikaaliin, niin salaatti ei kaipaa muuta kastiketta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
