Kesän klassikkoa pöytään: Herukkapöperö marjoista ja talkkunasta
Talkkunaa, piimää, sokeria ja marjoja – siinä on kaava muistoja tulvillaan olevan pöperöön.Vanha kunnon kesäruoka, talkkunapöperö, valmistetaan vaihteeksi punaherukoista, mutta yhtä hyvin voit käyttää mustikoita tai mansikoita. Talkkunajauhoja löytyy kaupoista monenlaisia, joten kannattaa testata mitkä ovat juuri sinun makuusi parhaat.
Herukkapöperö
4 annosta
- Ainekset
- 200 g punaherukoita
- ½ dl piimää
- 3–4 rkl talkkunaa
- (1 rkl sokeria)
- Tarjoiluun
- vaniljakastiketta
Valmistusohje
Perkaa marjat ja soseuta ne osittain tai kokonaan. Sekoita joukkoon piimä. Lisää talkkunajauhoja, kunnes seos on sopivan sakeaa. Jos haluat lisätä makeutta, niin sekoita joukkoon sokeria.
Tarjoa herukkapöperö sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit käyttää punaherukoiden tilalla myös mustaherukoita, mustikoita tai myöhemmin syksyllä puolukoita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


