Lakkapannacotta
Kokonaiset lakat koristavat maukkaan ja juhlavan pannacottan. Jälkiruoan voi valmistaa myös muista marjoista.Lakkapannacotta
6 annosta
Ainekset
- 2 liivatelehteä
- 3 dl lakkoja
- 5 dl kuohu- tai kevytkermaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
Koristeluun
- kokonaisia lakkoja
Valmistusohje
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
Soseuta marjat. Painele sose tarkasti siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen. Poista siemenet.
Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa. Anna kiehua välillä sekoitellen 5–10 minuuttia. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä. Nosta kattila levyltä.
Anna jäähtyä hetki. Lisää marjasose ja rahka, sekoita tasaiseksi. Jaa seos pieniin annoslaseihin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä 3–4 tuntia kylmässä. Koristele kokonaisilla marjoilla.
Vinkki
Voit valmistaa jälkiruuan myös muista marjoista, esimerkiksi vadelmista tai mustikoista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


