Tuuloman torttu
Tuuloman torttupalojen pohja on vaalea, kun taas niistä 1960-luvulla kehittyneet mokkapalat ovat tummia, kaakaojauhepohjaisia.
Tuuloman torttu on toiminut innoittajana myös nykyään huippusuosituille mokkapaloille. Kuva: Sanne KatainenTuuloman torttu
noin 20 palaa
Ainekset
Pohja
- 150 g voita
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 ½ dl maitoa
Kuorrute
- 50 g voita
- 4 rkl vahvaa kahvijuomaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 225 g tomusokeria
Pinnalle
- kookoshiutaleita tai -lastuja
Valmistusohje
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan kuiva-aineet siivilän läpi sekä maito. Lisää rasvasula viimeiseksi.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille tai suureen uunivuokaan (noin 30 x 30 senttiä) ja paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Sulata kuorrutteen rasva. Sekoita mukaan kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri.
Levitä kuorrute pohjan pinnalle heti uunista oton jälkeen. Ripottele päälle kookoshiutaleita.
Leikkaa jäähtynyt levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
