Tasavallan toscakakku
Toscakakku sopii jouluunkin, sillä siihen tehdään mantelinen kuorrute. Halutessaan taikinan voi vielä maustaa karvasmanteliaromilla tai manteliliköörillä.Tasavallan toscakakku
noin 10 annosta
Ainekset
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- (1–2 tippaa karvasmanteliaromia)
- 1/2 dl täysmaitoa
- 150 g voita
Kuorrutus
- 50 g voita
- 70 g (2 1/4 dl) mantelilastuja
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl täysmaitoa
- 1 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjaisen vuoan reuna. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan niin, että se kiinnittyy reunan avulla napakasti pohjalle. Jätä reunojen ulkopuolelle jäävä ylimääräinen paperi suojaksi, jos vuoasta valuu rasvaa paiston aikana. Ellei sinulla ole irtopohjavuokaa, niin leikkaa leivinpaperista pitkiä suikaleita. Laita niitä tasapohjaisen vuoan pohjalle ristikkäin siten, että suikaleiden päät ovat reunoja korkeammalla. Paperisuikaleiden avulla kakun saa nostettua siististi vuoasta.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Mausta halutessasi karvasmanteliaromilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin puoli tuntia.
Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Kuumenna sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan. Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea. Kakun voi pakastaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


