
Söin täällä: Pihviravintolan listalla merkinnät kohdallaan
Ravintola Gallen etanat katoavat hetkessä nälkäiseen suuhun. Maksan kypsyys on prikulleen oikea.
Gallen maksa oli saanut päältä kunnolla väriä, mutta sisältä se oli vielä kauniin vaaleanpunainen. Kuva: Nikke KinnunenPorin Kauppatorin kupeessa sijaitseva pihvi- ja viskiravintola Galle on rauhallinen arkipäivänä lounasajan jo päätyttyä. Perinteisesti sisustetussa ruokasalissa saa valita mieleisensä pöydän.
Tarjoilija saapuu ja tuo nahalla verhoillun ruokalistan nopeasti pöytään. Listaa silmäillessä panen merkille, että lihojen alkuperämaat on ilmoitettu.
Se on tehty asianmukaisesti, kuten pitää. Ankkaa lukuun ottamatta kaikki lihat tulevat Suomesta.
Mehevät etanat piileskelevät gratinoidun pinnan alla. Leipää olisi saanut olla enemmänkin pannun pyyhkimiseen. Kuva: Nikke KinnunenAlkuruuaksi päätän maistaa aurajuustolla ja valkosipulilla kuorrutettuja Gallen etanoita.
Annos on päältä upeasti gratinoitunut ja katoaa nälkäiseen suuhun pikavauhtia. Mukana tullutta leipää olisi tosin saanut olla hieman enemmän etanapannun puhtaaksi kaapimiseen.
Pääruuaksi valitsen paistettua maksaa. Mukana tulee kermaista viskikastiketta, puolukkaa, perunamuusia ja sienisalaattia. Sienet ovat maukkaita, mutta ne eivät mielestäni sovi kokonaisuuteen. Myös koristeena olevaa vuonankaalia on omaan makuuni liikaa.
Joka tapauksessa annoksen maut ovat kohdallaan ja maksan kypsyys juuri oikea.
Gallen-Kallelankatu 6, Pori.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





