Valio teki juuston korvikkeen, jossa ei ole yhtään maitoa – raaka-aineina perunatärkkelystä ja kasvirasvoja
Valion Oddlygood -tuotesarjan uutuudet ovat vegaanisia ja niitä käytetään juuston tavoin.
Valio tuo markkinoille uuden kasviperäisen tuotteen, joka korvaa juustoa ja juustoraastetta. Kuva: Jaana KankaanpääValio Oddlygood Veggien kasviperäisissä juustoa jäljittelevissä viipaleissa maistuu kaksi makua, savu ja goudajuusto. Lisäksi markkinoille tulee raaste, jota voi käyttää juustoraasteen tapaan ruuanvalmistuksessa.
Tuotekehittäjä Väinö Saarentolan mukaan tuotteen maulla ja suutuntumalla yritetään jäljitellä juustoa, samoin rasvahappokoostumuksella. Siksi rasvoina käytetään kookos- ja sheaöljyjä, jotka tulevat Aasiasta ja Afrikasta.
Juustossa oleva perunatärkkelys ei ole sekään suomalaista, vaan tulee EU:sta.
Saarentola ei tiedä muilla isoilla meijeriyhtiöillä olevan vastaavia tuotteita. Suomessa kasviperäisiä juustontapaisia tuotteita valmistaa esimerkiksi Porlammin osuusmeijeri.
Valio halusi kehittää juustonkaltaisen tuotteen henkilöille, jotka välttävät maitorasvaa tai noudattavat vegaanista ruokavaliota.
Valio Oddlygood Veggie -tuotteet on valmistettu Suomessa. Niihin on lisätty lisätty B2-, B12- ja D-vitamiinia sekä jodia ja viipaleisiin myös kalsiumia.
Tuotteet tulevat kauppoihin toukokuun alussa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

