Mansikkakakku ilman uunia
Tämä suklainen mansikkaunelma syntyy kätevästi ilman uunia vaikka mökillä.Mansikkakakku ilman uunia
noin 12 annosta
Pohja
- 200 g kaura-, digestive- tai Domino-keksejä
- 80 g voita sulatettuna
Täyte
- 6 liivatelehteä
- ½ dl vaaleaa mehua, esim. sitruunasta
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 50 g valkosuklaata rouheena
- ½ l mansikoita
- 2 dl kuohukermaa
Koristeeksi
- mansikoita
- valkosuklaata
- (suklaakastiketta)
Valmistusohje
Murskaa keksit tasaisiksi muruiksi muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneen kulhossa. Sekoittele voisula muruihin.
Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, kiinnitä reunat ja repäise ylimääräinen paperi ulkoreunoilta pois. Painele muruseos vuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
Upota liivatteet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet.
Mausta rahka sokereilla ja suklaarouheella. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos mukaan. Nostele joukkoon peratut paloitellut mansikat ja vaahdotettu kerma.
Levitä seos vuokaan ja painele täytteeseen halutessasi koristemansikoita. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakkua ensin reunoilta veitsen avulla ja poista panta. Siirrä leivonnainen tarjoiluvadille. Kasta koristemansikat sulaan valkosuklaaseen ja koristele kakku. Somista komeus vielä halutessasi suklaakastikkeella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


