Limettisima
Vappusima tarvitsee muutaman vuorokauden käymisaikaa. Paras tulos syntyy, kun sima valmistuu viileässä hiljalleen. Sokerien ohella sitruuna ja limetti maustavat siman.

Luomusitruunalle ja -limetille riittää pelkkä huuhtelu. Pese tavalliset sitruunat kuumalla vedellä ja juuresharjalla. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Limettisima
Ainekset
- 8 l vettä
- 1 pak (500 g) fariinisokeria
- 3 1/2 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 6 limettiä tai 2–3 sitruunaa
- 1/4 tl hiivaa
Pullotukseen
- rusinoita
- sokeria
Valmistusohje
Kiehauta puolet vedestä ja kaada se sokerien sekä siirapin päälle sankoon. Sekoita, jotta sokerit sulavat.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää hyvin pestyt ja viipaloidut limetit. Kaada päälle loppu vesi.
Sekoita hiiva vesitilkkaan ja lisää juoman joukkoon.
Anna käydä peitettynä (jätä ilmarako) seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
Poista limettiviipaleet ja pullota lasipulloihin. Lisää pulloihin muutama rusina ja yksi teelusikallinen sokeria.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sulje pullot, älä kierrä korkkia kovin tiukkaan. Vie pullot viileään käymään muutamaksi päiväksi.
Kun rusinat ovat nousseet pullonsuuhun, sima on valmista. Tarjoa jääkaappikylmänä.
Vinkki
Lisää joukkoon pari viipaletta tuoretta inkivääriä limettiviipaleiden lisäksi.
Osaston luetuimmat
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa11:30
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen08:56
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”07:00 Tilaajalle
- Valtakunnallinen kurkkuviikko juhlii suosikkivihannesta – suomalainen popsii 30 kurkkua vuodessa20.3.
- Rahkapiirakat16.2.2022
- Mummon lihapullat10.3.2017