Limettisima
Vappusima tarvitsee muutaman vuorokauden käymisaikaa. Paras tulos syntyy, kun sima valmistuu viileässä hiljalleen. Sokerien ohella sitruuna ja limetti maustavat siman.
Luomusitruunalle ja -limetille riittää pelkkä huuhtelu. Pese tavalliset sitruunat kuumalla vedellä ja juuresharjalla. Kuva: Jaana KankaanpääLimettisima
Ainekset
- 8 l vettä
- 1 pak (500 g) fariinisokeria
- 3 1/2 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 6 limettiä tai 2–3 sitruunaa
- 1/4 tl hiivaa
Pullotukseen
- rusinoita
- sokeria
Valmistusohje
Kiehauta puolet vedestä ja kaada se sokerien sekä siirapin päälle sankoon. Sekoita, jotta sokerit sulavat.
Lisää hyvin pestyt ja viipaloidut limetit. Kaada päälle loppu vesi.
Sekoita hiiva vesitilkkaan ja lisää juoman joukkoon.
Anna käydä peitettynä (jätä ilmarako) seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
Poista limettiviipaleet ja pullota lasipulloihin. Lisää pulloihin muutama rusina ja yksi teelusikallinen sokeria.
Sulje pullot, älä kierrä korkkia kovin tiukkaan. Vie pullot viileään käymään muutamaksi päiväksi.
Kun rusinat ovat nousseet pullonsuuhun, sima on valmista. Tarjoa jääkaappikylmänä.
Vinkki
Lisää joukkoon pari viipaletta tuoretta inkivääriä limettiviipaleiden lisäksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

