Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Limettisima

Vappusima tarvitsee muutaman vuorokauden käymisaikaa. Paras tulos syntyy, kun sima valmistuu viileässä hiljalleen. Sokerien ohella sitruuna ja limetti maustavat siman.
Luomusitruunalle ja -limetille riittää pelkkä huuhtelu. Pese tavalliset sitruunat kuumalla vedellä ja juuresharjalla.
Luomusitruunalle ja -limetille riittää pelkkä huuhtelu. Pese tavalliset sitruunat kuumalla vedellä ja juuresharjalla. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Limettisima

Ainekset

  • 8 l vettä
  • 1 pak (500 g) fariinisokeria
  • 3 1/2 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 6 limettiä tai 2–3 sitruunaa
  • 1/4 tl hiivaa

Pullotukseen

  • rusinoita
  • sokeria

Valmistusohje

Kiehauta puolet vedestä ja kaada se sokerien sekä siirapin päälle sankoon. Sekoita, jotta sokerit sulavat.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää hyvin pestyt ja viipaloidut limetit. Kaada päälle loppu vesi.

Sekoita hiiva vesitilkkaan ja lisää juoman joukkoon.

Anna käydä peitettynä (jätä ilmarako) seuraavaan päivään huoneenlämmössä.

Poista limettiviipaleet ja pullota lasipulloihin. Lisää pulloihin muutama rusina ja yksi teelusikallinen sokeria.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sulje pullot, älä kierrä korkkia kovin tiukkaan. Vie pullot viileään käymään muutamaksi päiväksi.

Kun rusinat ovat nousseet pullonsuuhun, sima on valmista. Tarjoa jääkaappikylmänä.

Vinkki

Lisää joukkoon pari viipaletta tuoretta inkivääriä limettiviipaleiden lisäksi.