Maukasta kotiruokaa kalkkunasta
Kalkkunaa ei kannata unohtaa, kun kotiruokaa kokataan siivekkäistä.Vaalea kalkkunanliha on broilerin tavoin kevyttä, nopeasti kypsyvää, mureaa ja erittäin mehukasta.
Siitä syntyy curry yhtä nopeasti kuin broileristakin, sillä liha myydään enimmäkseen tuoreena ja valmiiksi paloiteltuna.
Korianterin voi mainiosti korvata persiljalla, jos korianterin maku ei itseä miellytä.
Kalkkunacurry
4–5 annosta
400 g maustamattomia kalkkunafileesuikaleita
1 rkl voita
1 rkl punaista currytahnaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl ananasmehua
2 dl ruokakermaa
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
1 rkl makeaa soijakastiketta
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
Päälle
hienonnettua tuoretta korianteria tai persiljaa
limetin lohkoja
Ruskista suikaleet kahdessa erässä voissa ja laita kattilaan. Lisää pannulle paistamisen aikana hienonnetut valkosipulinkynnet ja currytahna. Sekoittele hetki.
Lisää kattilaan ananasmehu ja kerma ja anna kiehua hiljalleen kypsäksi. Lisää loput mausteet. Tarkista maku ja mausta halutessasi lisää. Lisää päälle korianteri- tai persiljasilppua. Tarjoa basmatiriisin, raidan ja limetin lohkojen kanssa.
Kurkkuraita
4 annosta
1 pieni kurkku
2 dl turkkilaista jogurttia
1–2 valkosipulinkynttä
1/4 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
Raasta tai suikaloi kurkku ja valuta neste pois. Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua 2–3 tuntia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

