Joulujuuresmuusi
Joululaatikoiden sijaan voi vaihteeksi valmistaa juureksista kuohean muusin. Juurekset voit kuoria valmiiksi, vaikka edellisenä päivänä kattilaan veteen odottamaan.Joulujuuresmuusi
6 annosta
Ainekset
- noin 1 kg jauhoisia perunoita
- 3 porkkanaa
- noin 300 g lanttua
- 3 valkosipulinkynttä
- noin 2 dl (ruoka)kermaa
- 50 g voita
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Kuori perunat ja puolita ne. Kuori juurekset ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori valkosipulit. Keitä kasvikset vedessä kypsiksi.
Valuta vesi pois ja soseuta kasvikset sähkövatkaimella. Muusiin voi jäädä hiukan karkeampia paloja. Lisää kuumennettua kermaa sen verran, että saat muusista sopivan paksuista. Lisää voi lastuina ja vatkaa muusi kuohkeaksi. Mausta makusi mukaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

