Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Laku-sitruunalusikkaleivät

Modernien laku-sitruunalusikkaleipien makuyhdistelmä hurmaa kaikki. Lusikkaleipien valmistaminen on vähän työlästä, mutta kaverin kanssa se sujuu puolet nopeammin.
Sitruunatahna ja raakalakritsijauhe maustavat tutut lusikkaleivät uudella tavalla.
Sitruunatahna ja raakalakritsijauhe maustavat tutut lusikkaleivät uudella tavalla. Kuva: Jaana Kankaanpää

Laku-sitruunalusikkaleivät

noin 60 kpl

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa

Täyte

  • 2 dl lemon curd -tahnaa

Koristeluun

  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl raakalakritsijauhetta (esim. Urtekram)

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes voi muuttuu aavistuksen rusehtavaksi. Älä keitä liian voimakkaasti. Varo polttamasta. Kaada rasva kulhoon ja lisää sokeri. Sekoita ja anna jäähtyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot voiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin 15 minuutiksi.

Muotoile lusikkaleivän puolikkaat painamalla taikinaa pikkulusikan pesään, tasoittamalla pinta ja liu’uttamalla taikina pois pesästä. Nosta leivinpaperille vieri viereen kuperat puolet ylöspäin. Kun pelti on täynnä, kypsennä pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Levitä lemon curd -tahnaa puolikkaan tasaiselle pinnalle ja paina toinen puolikas päälle. Kokoa näin kaikki pikkuleivät.

Sekoita kulhossa sokeri ja raakalakritsijauhe Kierittele pikkuleivät seoksessa ja nosta rasiaan. Säilytä kuivassa paikassa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Raakalakritsijauhetta löytyy hyvin varustetuista marketeista.