Laku-sitruunalusikkaleivät

Laku-sitruunalusikkaleivät
noin 60 kpl
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
Täyte
- 2 dl lemon curd -tahnaa
Koristeluun
- 1 dl sokeria
- 2 rkl raakalakritsijauhetta (esim. Urtekram)
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes voi muuttuu aavistuksen rusehtavaksi. Älä keitä liian voimakkaasti. Varo polttamasta. Kaada rasva kulhoon ja lisää sokeri. Sekoita ja anna jäähtyä.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot voiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin 15 minuutiksi.
Muotoile lusikkaleivän puolikkaat painamalla taikinaa pikkulusikan pesään, tasoittamalla pinta ja liu’uttamalla taikina pois pesästä. Nosta leivinpaperille vieri viereen kuperat puolet ylöspäin. Kun pelti on täynnä, kypsennä pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä lemon curd -tahnaa puolikkaan tasaiselle pinnalle ja paina toinen puolikas päälle. Kokoa näin kaikki pikkuleivät.
Sekoita kulhossa sokeri ja raakalakritsijauhe Kierittele pikkuleivät seoksessa ja nosta rasiaan. Säilytä kuivassa paikassa.
Vinkki: Raakalakritsijauhetta löytyy hyvin varustetuista marketeista.
Osaston luetuimmat
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Suositussa dippikastikkeessa ruokamyrkytysvaara – tarkista paketin päiväys
- Vuoden suurin kurpitsa painaa lähes 500 kiloa – kasvattaja kasteli hurjat määrät joka päivä
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Pehmeät porkkanasämpylät valmistuvat kuin itsestään ‒ vaivaamista ei vaadita