Söin täällä: Hotelli Kämp kelpaisi vakilounaspaikaksi, jos vain kukkaro antaisi myöten
Paavo Nurmi on saanut oman nimikkokabinettinsa Helsingissä sijaitsevasta Hotelli Kämpistä.
Lounaaksi tarjottu rautu tilli-beurre-blanc-kastikkeella oli kaikin puolin maukas. Kuva: Kimmo LundénPaahdettu nieriä on paahdettua nieriää, vaikka sen söisi lounaaksi Hotelli Kämpissä, Helsingissä.
Söin tammikuussa Kämpissä rautua tilli-beurre-blanc-kastikkeella ja kokonaisuus oli kaikin puolin maukas. Suutuntuma oli likipitäen juuri sopiva, ja kypsyysaste täydellinen vaativaankin makuun. Perunapyre, lehtikaali ja metsäsienipaistos täydensivät pääruuan Paavo Nurmi -kabinetissa.
Ruokahalun herättäjäksi söin alkuruokana omenalla maustettua sellerikeittoa. Jännittävästi yhteensopiva yhdistelmä, jota en aiemmin ollut maistanut.
Ystävällisen tahdikkaat tarjoilijat kantoivat menun ruoka-annokset parinkymmenen hengen seurueelle tehokkaasti ja oikean lämpöisinä. Annokset olivat koristeellisia. Syötävää oli kunnon lounaaksi riittävästi.
Jälkiruokana tuulihatusta tehty burger: sisällä mustaherukkasorbettia, mansikoita ja annos uimassa mustaherukkaliemessä. Päälle kahvit ja juomana vettä läpi aterian.
Valkoiset pöytäliinat – tietenkin! Voisin ottaa Kämpin vakilounaspaikaksi, jos vain kukkaro antaisi myöden. Hinta? Tarjoilija kertoi, että lounasmenun hinta oli kokouspaketilla myytynä 60 euroa. Ilman tilavuokria kolmen ruokalajin lounas olisi maksanut noin 46 euroa.
Elitistä? Ehkä – mutta olen varma, että täällä lentävänä suomalaisena tunnettu ja nimikkokabinetin saanut Paavo Nurmikin söisi, jos yhä eläisi!
Hotel Kämp, Pohjoisesplanadi 29, Helsinki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
