Karitsaa herukkakastikkeessa
Kotimainen karitsan paahtopaisti kypsyy maukkaaksi uunissa eikä tarvitse pintaansa muuta kuin suolaa ja pippuria. Herukkakastike täydentää herkuttelun.Karitsaa herukkakastikkeessa
6 annosta
Ainekset
- 800 g karitsan paahtopaistia
- suolaa ja mustapippuria
Paistamiseen
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
Herukkakastike
- 1–2 salottisipulia
- 1 rkl voita
- 2 ½ dl lihalientä
- 3 rkl mustaherukkahyytelöä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 tl maissitärkkelystä
- 2 rkl timjaminlehtiä
- 2 dl herukoita (punaisia ja mustia)
Valmistusohje
Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
Poista terävällä veitsellä mahdolliset kalvot paahtopaistien pinnalta. Kuivaa liha talouspaperilla. Kuumenna öljy ja voi paistinpannussa. Ruskista paahtopaistit kauttaaltaan ja siirrä ne uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Työnnä paistolämpömittari paistin keskelle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 54–56 astetta. Anna vetäytyä folion alla 10 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silppu voissa paistinpannulla tai kattilassa.
Lisää lihaliemi, hyytelö ja etikka. Sekoittele, kunnes hyytelö on liuennut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita maissitärkkelys kylmään vesitilkkaan ja lisää kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Lisää lopuksi timjaminlehdet ja jäiset herukat. Kuumenna ja tarkista maku.
Leikkaa karitsan paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille. Tarjoa lisänä herukkakastiketta ja vuohenjuusto-ohrattoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

