Köyhät kookosritarit
Saat köyhiin ritareihin vähän eri maun, kun kastelet pullapalat kookosmaidossa. Pieni vanilja- ja kardemummalisä liemeen lisää nautintoa.
Kuivahtanut pullapitko muuttuu herkulliseksi, kun se kylvetetään kookos-munamaidossa ja paistetaan pannulla. Kuva: Carolina HusuKöyhät kookosritarit
6 kpl, 3 annosta
Ainekset
Kostutusliemi
- noin 10 cm pala pullapitkoa (vähän kuivahtanutta)
- 1 prk (2 ½) dl kookosmaitoa
- 1 kananmuna
- 1 t vaniljasokeria
- ½ tl kardemummaa
- ¼ tl suolaa
Paistamiseen
- 1 rkl voita
- Lisäksi
- noin 2 dl hilloa ja/tai tuoreita tai pakastettuja marjoja
- 1 prk (200 g) maustettua rahkaa (esimerkiksi vanilja)
Valmistusohje
Leikkaa pitkosta 6 viipaletta.
Mittaa kookosmaito syvälle tasapohjaiselle lautaselle tai laakeaan kulhoon. Riko muna kookosmaidon joukkoon ja vatkaa rakenne rikki. Mittaa joukkoon vaniljasokeri, kardemumma ja suolaa. Sekoita kostutusliemi tasaiseksi.
Kostuta pullaviipaleet maustetussa kookosmaidossa hyvin molemmin puolin.
Kuumenna voi paistipannussa ja paista pullaviipaleet miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Nosta pullaritarit lastalla lautasille.
Tarjoa kookosritarit saman tien hillon tai marjojen kera. Saat raikasta ja maukasta hilloa, kun sekoitat sen joukkoon pakastemarjoja. Kruunaa herkku maustetulla rahkalla.
Vinkki: Voit tehdä köyhät ritarit vaaleasta leivästäkin, mutta mausta silloin kostutusmaito myös sokerilla.
Tiesitkö? Köyhiin ritareihin sopii parhaiten hieman kuivahtanut pulla, joka imaisee itseensä nestettä ja muuttuu meheväksi. Aivan tuore pulla kostuu helposti liikaa, ja lötköjä viipaleita on hankala käsitellä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
