Kurpitsasosetta kannattaa tehdä kerralla iso satsi ja pakastaa loput
Kurpitsasose sopii jatkeeksi niin kasvissosekeittoon, hummukseen kuin suklaakakkuunkin.Kurpitsasose
(yleisohje kurpitsoille, ei kuitenkaan kesäkurpitsoille)
Halkaise kurpitsa, poista siemenet lusikalla kaivertaen. Laita kurpitsan puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle kuori ylöspäin. Paista 200 asteessa, kunnes kurpitsat ovat kypsiä. Kypsä kurpitsa on hieman vajonnut, sen kuori on kurttuinen ja malto pehmeä.
Ota kurpitsat uunista, anna niiden jäähtyä hieman. Kun kurpitsoihin voi koskea sormiaan polttamatta, käännä ne ja kaavi pehmeä malto yleiskoneeseen. Soseuta malto.
Sosetta voi hyvin pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


